•• Základná škola Bystrická cesta 14, 034 01 Ružomberok ••
Zoznam uskutočnených aktivít:
• Exkurzia v školskej jedálni žiaci pozorovali prácu kuchárok,
• rozhovor s pani vedúcou školskej jedálne na tému odkiaľ jedlo pochádza, kým príde na tanier a cez okienko sa dostane až k žiakom
• hlavným cieľom uvedenej aktivity bolo vážiť si prácu iných, vedieť, odkiaľ prichádza jedlo pred tým, než ho dostaneme na tanier
• Zber obalov z jednotlivých výrobkov – ale aj výrobky: bryndza, syr, mlieko.
• Cieľ: - vedieť, ktoré domáce zviera nám dáva ktorý produkt,
- zistiť od koho pochádza bryndza, žinčica /téma nášho regiónu- veľa vidíme a teraz už vieme prečo sa na našich lúkach pasú ovce/
- v skupinovej práci žiaci vytvorili pre iných materiál – projekt, ktorým naučia iných ako je to s jedlom a odkiaľ sa berie